OrangeBuddies evalueert de resultaten van Black Friday 2022: Meer transacties met een hogere gemiddelde orderwaarde!

Désolé, cet article est seulement disponible en néerlandais et anglais américain. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans l’une des autres langues disponibles. Vous pouvez cliquer l’un des liens pour changer la langue du site en une autre langue disponible.

Een jaar dat in het teken stond van besparen omdat het leven een stuk duurder wordt. Het was ook onvermijdelijk dat de feestdagen in volle gang zouden beginnen met Black Friday. Met een groei van 88% op onze commissies zien we duidelijk dat er meer werd uitgegeven. De gemiddelde orderwaarde was met 65% gestegen. In totaal werden er 11% meer transacties gedaan in vergelijking met vorig jaar. We lieten vorig jaar ook al een aanzienlijke groei in het aantal transacties zien. Het feit dat we nu zelfs groei realiseren, terwijl de fysieke winkels weer volledig operationeel zijn in vergelijking met vorig jaar, zegt wellicht dat Black Friday nog populairder wordt.

Reeds vermeld, de gemiddelde orderwaarde was met 65% gestegen, vergeleken met 2021, met een groei van 26%. Hieruit blijkt dat de gemiddelde orderwaarde aanzienlijk is toegenomen. Veel mensen hebben waarschijnlijk hun budget gespaard om op dit Black Friday moment aankopen te doen of ze zijn liever goed voorbereid op de prijsstijgingen volgend jaar.

Ook dit jaar werden er weer meer Black Friday aankopen gedaan via de smartphone. We zoeken niet alleen naar aanbiedingen via mobiel, maar kopen ook steeds meer via ons mobiele apparaat. Dit gaat vooral ten koste van het gebruik van de tablet. Het aandeel desktopaankopen blijft redelijk stabiel en ligt in verschillende landen nog iets boven het smartphone-percentage.

Black week

Share This