Cashback 2015: Effectiviteit, trends en ontwikkelingen

Sparen voor Airmiles, zegeltjes plakken van de supermarkt, puntensystemen van plaatselijke winkeliers…spaarsystemen gericht op de (met name) offline consument. Een online tegenhanger voor het aloude korting sparen is ‘cashback’. Voor de consument een manier om voordeliger online te shoppen, voor adverteerders dé manier om nieuwe klanten te werven, bestaande klanten te behouden, naamsbekendheid te vergroten en via segmentatie de juiste doelgroep te bereiken. Cashback shoppen Maar wat is cashback nu precies en hoe kan je dit als adverteerder zo inzetten dat je jouw doelstellingen bereikt? In ‘Cashback anno 2015’ leggen we uit hoe cashback werkt, hoe je het kunt inzetten als effectief marketingmiddel en vertellen we welke ontwikkelingen je de komende tijd kunt verwachten als het gaat om cashback en affiliate marketing.

Affiliate marketing: no cure, no pay

Wie online wil adverteren kan er niet om heen: Affiliate marketing. Een vorm van internetmarketing waarbij een partner (affiliate) een adverteerder promoot op ‘no cure no pay’ basis. Door de adverteerder, bijvoorbeeld met een advertentie op een website, te promoten kan een affiliate (potentiële) klanten doorverwijzen naar de adverteerder.  Leid dit tot een sale (of lead, pageview, click of app install) dan ontvangt de affiliate hiervoor commissie.  Om aankopen via affiliate marketing te kunnen meten, worden speciale trackinglinks gebruikt en werk je als adverteerder nauw samen met een affiliate netwerk. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de affiliates die aansluiten bij jouw website en/of product.
Er kunnen bloggers zijn, die graag over je product bloggen omdat dit past bij het onderwerp van hun blogsite. Vergelijkingswebsites die het assortiment graag opnemen in hun overzicht. En cashbackwebsites die jouw webshop graag op de kaart zetten en onder hun (vaak zeer loyale) leden promoten. Een bewuste keuze in het toelaten van affiliates voor de promotie van jouw webshop en/of producten kan een groot verschil maken in het bereiken van de vooraf bepaalde doelstellingen. Het is dan ook aan te raden om je hier als adverteerder in te verdiepen, zelf of in overleg met het affiliate netwerk.

Wat is cashback en hoe werkt het?

Cashback is een vorm van affiliate marketing, die voor adverteerders erg aantrekkelijk kan zijn. Cashbackwebsites zijn affiliates die een deel van hun verdiende commissie aan de consument, die de sale of lead heeft  gerealiseerd, verstrekken in de vorm van punten of geld. De promotiekanalen van  cashbackwebsites kunnen variëren van het online shoppen via hun website, mailings, social media en bijvoorbeeld een eigen app. Dankzij het vaak grote ledenbestand kan een adverteerder via een cashbackwebsite een groot publiek bereiken.

De populariteit van cashback groeit razendsnel

Binnen Europa loopt Engeland op het gebied van cashback enkele jaren voor op andere landen. Cashback is daar een begrip en consumenten shoppen online mét cashback via bekende cashbackwebsites als Quidco en TopCashback. In Nederland is het concept iets later van de grond gekomen, maar inmiddels de kinderschoenen ontgroeid. Met de groei van online shoppen groeit ook het online koopjes jagen, punten sparen en de zoektocht naar de leukste producten tegen de beste prijs. Cashbackwebsites zijn als het ware een online marktplaats met shops. Zowel in de oriëntatiefase als de aankoopfase worden cashbackwebsites door consumenten geraadpleegd. Voor adverteerders dé kans om een groot publiek te bereiken. De overwegend loyale cashback shoppers zoeken binnen het cashbackwebsite aanbod naar webshops waar zij het gewenste product kunnen kopen. En staat een adverteerder hier niet tussen, dan valt de webshop al snel buiten de keuze-opties van de consument.
Het bereik van de professionele cashbackwebsites is de afgelopen jaren fors toegenomen. Maandelijks shoppen duizenden consumenten online via cashbackwebsites. Van elektronica tot vakanties en van smartphones tot hele nieuwe garderobes. Door het aanvullen van hun profielgegevens  en het doen online aankopen geven cashback consumenten een duidelijk beeld van hun interessegebieden. Hierdoor is het mogelijk om hen persoonlijke en passende aanbiedingen te doen. Voor adverteerders is deze segmentatie een manier om zich via cashbackwebsites (uitsluitend) te richten op de consumenten die binnen het potentiële targetprofiel vallen.

Vind je doelgroep en behaal je doelen

Zoals bij iedere marketingactiviteit, is het ook bij adverteren via cashbackwebsites aan te raden om van tevoren duidelijke doelstellingen voor de campagne te formuleren. Een bedrijf kan de algemene naamsbekendheid willen vergroten en zich daarom richten op een zo breed mogelijke groep consumenten. Maar door middel van goede segmentatie kunnen ook andere doelen worden behaald, zoals het werven van nieuwe klanten, klantretentie en het realiseren van meer aankopen per klant.
Duidelijk omschreven doelstellingen maken een affiliate marketingcampagne niet alleen meetbaar voor de adverteerder, ze maken het affiliates ook mogelijk om het juiste kanaal in te zetten en de juiste segmentatie toe te passen. De diversiteit aan promotiekanalen geeft met name grotere cashbackwebsites de mogelijkheid om de doelstellingen van een adverteerder zo effectief mogelijk te bereiken. Persoonlijk contact tussen adverteerder en cashbackwebsite, eventueel met tussenkomst van het affiliate netwerk, vormen hierbij de sleutel.

Op zoek naar de juiste cashbackwebsites

Googlen op ‘cashback’ geeft je naast een hoop zoekresultaten over de gelijknamige film een veelvoud aan pagina’s met cashback- of cashbackgerelateerde websites. Met de groeiende populariteit van cashback shoppen, is (helaas) ook een enorme wildgroei aan cashbackwebsites ontstaan. De één professioneler dan de ander. Grote en kleine partijen proberen ieder een eigen stuk van de ‘cashback-taart’ te verkrijgen en online shoppers te overtuigen via hun website te winkelen. Echter realiseren ze zich lang niet allemaal dat een cashbackwebsite geen korte termijn verdienmodel kent, de promotie aanzienlijke financiële investeringen vergt en een standaard (goedkoop) cashbackscript slechts een glimp van de benodigde technische ondersteuning biedt.
Bij de ontwikkeling en het onderhoud van een goed functionerende cashbackwebsite komt meer kijken dan je op het eerste oog misschien zou denken. Technisch moet alles zo zijn ingesteld dat iedere klik en aankoop kan worden gevolgd en gekoppeld aan het account van de consument. Ook uitstekende service is een belangrijk aspect waarmee cashbackwebsites zich onderscheiden en draagt in grote mate bij aan de klantbeleving.
Het vinden van de juiste cashbackwebsites hoeft echter geen uitdaging te zijn. Affiliate netwerken (de schakel tussen adverteerders en affiliates) kennen de markt en kunnen hierin een adviserende rol vervullen.

De toekomst van cashback

Met groei komt eveneens verandering. Terwijl cashback zich ontwikkelt naar een volwaardige vorm van affiliate marketing, die door steeds meer adverteerders wordt toegepast om hun doelgroep te bereiken, zal het algemene landschap ook veranderen.
  • Grotere cashback affiliates domineren de marktDoordat adverteerders bewust keuzes gaan maken binnen het aanbod van cashbackwebsites, zal het aanbod aan cashback affiliates veranderen. Door een consolidatie van cashbackwebsites zullen steeds meer kleine partijen wegvallen en de grotere cashback affiliates verder groeien.
  • Een nieuwe doelgroep: Mobiele shoppers Als je kijkt naar de groei van het aantal mobiele gebruikers en devices, dan is duidelijk dat dit ook binnen de cashbackmarkt een belangrijk kanaal zal gaan vormen. Het aantal mobiele shoppers neemt sterk toe, zo merkt ook OrangeBuddies Media onder haar eigen website gebruikers in verschillende Europese landen. Nu al shopt ruim 25% via smartphone of tablet. Met de verschuiving naar mobiel shoppen en het groter wordende mobiele bereik, kunnen ook cashback acties & aanbiedingen meer op het mobiele kanaal worden afgestemd. Bij grotere cashback affiliates is mobiel al een apart focusgebied binnen hun algemene strategie en kan via eigen cashback apps worden getarget op mobiele gebruikers.
  • Cashback communities voor betere klantbeleving Cashbackwebsites zijn niet enkel meer een kortstondig station in het aankoopproces van de consument. Binnen het cashback platform – wat meer en meer een community wordt – geven consumenten elkaar steeds vaker informatie en adviezen, worden per shopping categorie trends & tips gegeven en is het actuele productaanbod van aangesloten webshops zichtbaar. Cashbackwebsites die zich in deze richting ontwikkelen, bieden webshops een nieuw kanaal om zich volledig te presenteren. Hierdoor spelen ze veel eerder in de customer journey een belangrijke rol, wat de klantbeleving vergroot.
  • Segmentatie en persoonlijke benadering Niet lukraak campagnes uitzetten, maar persoonlijke benadering van consumenten via cashbackwebsites. Door de grote hoeveelheid consumentenprofielen waarover cashback affiliates beschikken, kunnen middels segmentatie de juiste consumenten worden aangesproken.

Aan de slag met cashback

Cashback affiliates die continu blijven doorontwikkelen, signalen uit de (veranderende) markt oppakken en daarop anticiperen,  kunnen duidelijk van waarde zijn voor adverteerders bij het behalen van hun marketingdoelstellingen. Voorwaarde hiervoor is wel ‘samenwerking’ met de cashback affiliate rechtstreeks, danwel via intensief contact met het affiliate netwerk. Door de doelstellingen helder te communiceren, geef je als adverteerder jouw affiliates de kans om 200% effectiviteit te behalen, waar niet enkel zij maar vooral ook jij profijt bij hebt. Geef naast de marketingdoelen aan wat jij wilt uitstralen, zodat de juiste profilering voor een nog beter resultaat zorgt.
Wil je nog meer weten over cashback, hoe je dit als adverteerder kan inzetten en welke mogelijkheden dit promotiekanaal op (langere) termijn biedt? Neem contact op en we vertellen je graag meer!

Share This