Cashback shoppers profiteren massaal van Black Friday

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en neerlandés y inglés estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Elk jaar is het spannend hoe de omzet en het aantal aankopen rond Black Friday zich ontwikkelen. Net als voor adverteerders is het voor OrangeBuddies Media en haar cashback websites wereldwijd een steeds groter groeiend online shopping event. De Black Week in 2017 heeft wederom aangetoond dat er nog steeds een enorme jaarlijkse groei gaande is. Via de cashback websites van OrangeBuddies Media is een groei van 50% in aantal aankopen en bijna een verdubbeling van de omzet ten opzichte van 2016 genoteerd. Cashback shoppers benefit massively from Black Friday Wereldwijd namen meer adverteerders deel in de promotie naar Black Friday. Mede hierdoor kreeg het event dit jaar een forse boost. Bij OrangeBuddies Media was de vraag naar Black Friday display opties zelfs zo groot dat in sommige landen extra zichtbaarheid is gecreëerd via de beschikbare kanalen. Dit resulteerde in een verdubbeling van de totale omzet in vergelijking met Black Friday vorig jaar. Het aantal transacties dat via één van de cashback websites van OrangeBuddies Media is gerealiseerd, is daarmee maar liefst 50% gegroeid. Voor ShopBuddies, de 100% cashback website van OrangeBuddies, werd een nog hogere stijging gemeten.

Top 3 Black Friday: Nederland, Duitsland en Italië

De drie best presterende landen dit jaar waren Nederland, Duitsland en Italië. Als top markten binnen OrangeBuddies was het te verwachten dat deze 3 de lijst, net als vorig jaar, zouden aanvoeren. Ondanks de reeds hoge omzetcijfers in deze landen tijdens eerdere edities van Black Friday, werden er weer verdubbelingen van de omzet genoteerd. Dit laat zien dat de ontwikkelingen op het gebied van cashback in deze landen hun maximum nog lang niet bereikt hebben. Opvallend is de enorme groei in landen als Oostenrijk, Zwitserland en België. Met een verdubbeling tot verdrievoudiging van de omzet zijn deze landen duidelijk de grootste groeiers van Black Friday dit jaar. In landen waar OrangeBuddies Media pas dit jaar echt marktaandeel heeft veroverd, waaronder Tsjechië, Noorwegen en Portugal, zien we ook dat Black Week een populaire tijd is voor het doen van online aankopen. De verwachting is dat deze landen de komende jaren een verdere groeicurve laten zien. Andere landen zagen ook allemaal een groei in transacties en omzet, maar minder spectaculair in vergelijking met de genoemde landen.

Electronica ingehaald door andere productcategorieën

Cashback shoppers gaven dit jaar gemiddeld meer uit aan hun Black Week aankopen. De gemiddelde orderwaarde steeg daardoor met maar liefst 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Naast electronica is een duidelijke toename te zien in aankopen op het gebied van fashion, toys, beauty en ook travel scoorde goed. Doordat steeds meer adverteerders uit verschillende productcategorieën inhaken op het shopping event, worden de aankopen ook steeds gevarieerder. Waar electronica in voorgaande jaren dé productcategorie was waarin je je slag moest slaan tijdens Black Friday en Cyber Monday, is dit nu veel breder georiënteerd. Er is vrijwel niets waarop je geen korting krijgt. Naast een verbreding van het productassortiment en de adverteerders die deelnemen, draagt ook de verlenging van de Black Week periode z’n steentje bij aan de toegenomen omzet. Black Friday is niet langer 1 dag of één weekend. Al enkele dagen voor Black Friday maken adverteerders hun kortingen toegankelijk voor het grote publiek. Hierdoor verspreiden de aankopen zich over een langere periode en komen de cijfers hoger uit. De cashback apps van OrangeBuddies Media scoorden dit jaar ook goed. Meer leden gebruikten onze cashback apps voor hun Friday aankopen ten opzichte van 2016. De website traffic wint het nog steeds, maar de apps komen dichterbij.

Share This