De voordelen van samenwerken met een cashback platform

Je nám líto, tato položka je k dispozici pouze v% LANG :,: a%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Cashback wordt binnen affiliate marketing een steeds bekender begrip. Veel grote adverteerders maken inmiddels gebruik van dit marketingkanaal. Webshops adverteren bijvoorbeeld op cashback platformen om hun aanbiedingen onder aandacht te brengen. In dit artikel leggen wij je uit waarom dit kanaal steeds populairder wordt onder adverteerders.

Hoe werkt adverteren via een cashback platform?
Wanneer consumenten online shoppen via een cashback platform verdienen zij een deel van het aankoopbedrag terug. Consumenten die een aankoop willen doen met cashback zoeken eerst op de website van het platform naar interessante deals van aangesloten adverteerders. Vaak zijn deze cashback deals te combineren met kortingsacties of kortingscodes die ook te vinden zijn op deze websites. De consument klikt vervolgens op de Affiliate link naar de webshop waar zij overgaan tot aankoop. Nadat de aankoop is gedaan en is goedgekeurd door de adverteerder wordt er een commissie betaald. Dit is vaak een percentage van het aankoopbedrag maar kan ik sommige gevallen ook een vast bedrag zijn. Het cashback platform voegt dit bedrag vervolgens toe aan de persoonlijke digitale spaarpot dat in het platform is geïntegreerd. De consument kan de gespaarde cashback op verschillende manieren laten uitbetalen.

Wat zijn de voordelen voor een adverteerder?
Samenwerken met een cashback platform heeft verschillende voordelen voor een adverteerder. Uit onderzoek is gebleken dat korting en cashback over het algemeen een positief effect hebben op het koopgedrag van de consument. Consumenten zijn sneller geneigd om tot een aankoop over te gaan wanneer zij kunnen besparen. Het platform Shopbuddies heeft een Europese database van 8 miljoen trouwe leden opgebouwd die regelmatig een aankoop doen met cashback. Veel leden bezoeken een cashback website dagelijks om nieuwe cashback deals te vinden en om de voortgang van hun cashback tegoed te volgen. Via het platform worden kortingsacties en kortingscodes van adverteerders gepromoot. Wat leidt tot meer zichtbaarheid, verkeer en conversies. Een groot voordeel voor een adverteerder is dat het verkeer via de affiliate link kosteloos is. Je betaalt namelijk alleen commissie wanneer de consument een aankoop heeft gedaan. De conversie ligt over het algemeen ook hoger dan via andere affiliate programma’s omdat cashback stimuleert om tot aankoop over te gaan.

Betaald adverteren via een cashback platform
Naast het plaatsen van een gratis affiliate link op het platform biedt OrangeBuddies Media verschillende advertentiemogelijkheden. Door de grote en gedetailleerde database waarin wij waardevolle klantinformatie hebben verzameld kunnen wij een gericht aanbod doen via verschillende kanalen zoals de website (banners en toplijsten), mailings, social media en een eigen cashback app. Voor meer informatie verwijzen we graag door naar de verschillende mediakits.

Start met een testperiode om de resultaten te ervaren
Ben je als adverteerder nog niet overtuigd van de voordelen van cashback? Wij gaan graag in gesprek om jouw doelstellingen te bespreken. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een korte testperiode te starten. Na het beoordelen van de resultaten kun je ervoor kiezen om de samenwerking voort te zetten of te beëindigen. Neem contact op via sales@orangebuddies.com om de mogelijkheden te bespreken.

Wie is Orangebuddies Media?
OrangeBuddies Media is gespecialiseerd in cashback websites en loyalty concepten. Ons doel is om toegevoegde waarde te bieden aan zowel consumenten als adverteerders. Dankzij de specifieke targeting mogelijkheden helpen wij adverteerders om hun marketingdoelen te realiseren. Binnen OrangeBuddies Media vallen onder andere de labels ShopBuddiesCashbackKortingLadyCashback, Scoupy, Seniorenvoordeelpas en iPay.

 

Share This