Black Friday trends 2019: On-the-go en cross-border

Je nám líto, tato položka je k dispozici pouze v% LANG :,: a%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Met de groeiende mogelijkheden om on-the-go, waar je ook bent, te shoppen verschuift de manier waarop consumenten in heel Europa hun Black Friday aankopen doen. Om geen Black Friday deal mis te lopen, kopen we vaak min of meer gelijktijdig online en offline. Multi(channel)shoppen is dan ook dé nieuwe trend tijdens Black Friday. Dit blijkt uit een onderzoek van online mediabedrijf OrangeBuddies Media onder 25.000 consumenten in 9 landen.

Black Friday trends 2019 - OrangeBuddies report

Black Friday, wat plaatsvindt op de laatste vrijdag van november, is uitgegroeid tot één van de top events in heel Europa. Opvallend is dat de aanbiedingen en extreme kortingen dit jaar al dagen voor de beroemde shopping vrijdag startten met speciale pre-Black Friday sales. Gezien de enorme groei van ruim 60% in 2018 en de vroege start van het event dit jaar, wordt er dit jaar wederom een aanzienlijke stijging verwacht in het totaal aantal aankopen tijdens Black Friday. Ruim 45% van de ondervraagde cashback shoppers wacht met aankopen tot Black Friday om dan hun slag te kunnen slaan.

Op de vraag welke producten we tijdens Black Friday willen kopen, gaat kleding & accessoires aan kop. Op de voet gevolgd door elektronica en vakanties. Uitzonderingen hierop zijn Duitsland waar elektronica op nummer 1 staat en Frankrijk waar speelgoed de tweede plek inneemt achter kleding & accessoires. Ook aan huishoudelijke apparatuur gaat een deel van het Black Friday budget op.

De voorspellingen ten aanzien van het budget voor Black Friday zijn voorzichtig, met name onder vrouwen. Zij verwachten tussen de 51 en 100 euro te gaan besteden. Mannen zijn de big spenders, zij geven aan een budget te hebben van 151 tot 250 euro of zelfs meer dan dat.

Mobiele kanalen nemen een steeds belangrijkere positie in met Black Friday. We willen niets missen en ook niet thuisblijven, dus blijven we on-the-go op de hoogte via smartphone en laptop. App notificaties en updates via social media zijn niet alleen wenselijk onder 18 tot 34-jarigen, maar ook de groep 35 tot 50-jarigen geeft in het onderzoek aan via deze manieren op de hoogte te willen blijven.

Multi(channel)shoppen is populair deze Black Friday. Terwijl we in een fysieke winkel op zoek zijn naar de beste deal, vergelijken en kopen we ook via onze smartphone. Een gebruiksvriendelijke mobiele interface is dus een must voor webshops.

Steeds meer online shoppers vinden hun weg de grens over. Door de vervagende online landsgrenzen en het gemak van internationaal shoppen, zal het aandeel cross-border shoppen de komende jaren naar verwachting aanzienlijk groeien. De ondervraagden geven aan dat de belangrijkste redenen om (nog) niet over de grens te shoppen de veiligheid van hun gegevens is en de langere levertijd. Werk aan de winkel dus voor retailers om deze obstakels weg te nemen en online shoppers het vertrouwen en de service te geven om overal ter wereld te kopen.

>>Lees het volledige Black Friday 2019 rapport voor meer inzichten

Share This